Artikel ’t Groentje, 1 september 2020https://www.bunniksnieuws.nl/lokaal/podiumkunsten/359991/zonnebrandstof-zomertheater-voor-jong-en-oud

Zonnebrandstof vond afgelopen week plaats in de Cultuurschuur Bunnik. Voor een ieder die het heeft gemist: dit is dé zomerweek voor jong en oud. Met dertig stuiterende deelnemers van álle leeftijden, drie bevlogen theaterdocenten, een aantal betrokken vrijwilligers én enthousiast publiek op vrijdagavond, was dit meer dan een geslaagd evenement.

Veel zomerweken richten zich enkel op basisschoolkinderen. Dit wilde BOINK Theater anders doen. Theaterdocent, Claudia van Ede: ,,Onze slogan is Nooit Uitgespeeld, wij dagen juist ook jongeren en volwassenen uit om te komen spelen, dansen, verven, zingen, bouwen.”

Uniek aan dit concept is dat de leeftijden door elkaar heen worden gemixt en zij gezamenlijk toewerken naar een voorstelling. Deelnemer Morris (12 jaar): ,,We zijn net een grote theaterfamilie. Je mag zelf veel bedenken en als je het moeilijk vindt dan is er altijd iemand met wie je het samen kunt doen.” Dit leverde mooie en grappige scenes op waarin deelnemers – met eigen gemaakt werk- door de verschillende tijdperken heen vlogen.

Volgend jaar is de derde editie van Zonnebrandstof, altijd in de laatste week van de zomervakantie.