“Je doet niet zomaar wat: er zit een opbouw in de lessen en bijeenkomsten. Je kunt echt groeien in het maken, spelen en beleven van theater.” (Maartje, 46 jaar.)

Opleidingsjaar 1 – Kennismaking en ontdekken

Spelenderwijs maak jij kennis met theater. Met verschillende spelvormen ontdek je diverse onderdelen van het acteren. We gaan aan de slag met bewegingstheater, korte scenes, en dagen de je uit om te onderzoeken wat voor talent je hebt en hoe je dat kun benutten. Aan het einde presenteer je een voorstelling met daarin alles wat je hebt ontdekt over jou als theatermaker in spé.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten.         DEZE GROEP IS VOL

In dit jaar ga jij samen met de docenten en medemakers op zoek naar een concept. Dit kan door verschillende bronnen, zoals afbeeldingen, muziek en tekst. Iedere maker heeft in deze fase een eigen notitieboek (dummy). Dit is een persoonlijk inspiratiedocument en helpt jou om de wereld als inspiratiebron te zien. Alles gaat verzameld worden in jouw dummy. Je wordt aangespoord om ideeën, vragen en reflecties te verzamelen. Je maakt kennis met het filosoferen over de thematiek en schrijven van monologen en gedichten. Dan gaan we aan de slag met personage- en verhaalopbouw. Alles werken we uit tot een montagevoorstelling voor het publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl. DEZE GROEP IS VOL

Tijdens dit jaar ga jij je meer verdiepen in het makersschap. Leer je om jezelf aan te sturen: jezelf en anders durven te zijn, je gaat je eigen ideeën plus stijl verder uitwerken, verkennen en eigenaarschap ontwikkelen. We bedenken met elkaar een concept, net als in Opleidingsjaar 2, maar nu gaan we leren om in het moment te spelen door middel van improvisatie. Tijdens het improviseren ontdekken we wat bruikbaar is voor de voorstelling. Je leert om flexibel te zijn in je spel, dat faalplezier echt leuk is. Jezelf verrassen tijdens een scène. Aan het einde van dit jaar hebben we een voorstelling gemaakt die door ieders inbreng tot stand is gekomen.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 4 – Eigen stukken maken.                 DEZE GROEP IS VOL

Gezamenlijk ga je aan de slag met het maken van een nieuwe voorstelling. We halen inspiratie uit muziek, boeken, films en op straat. Daaruit ontstaat input voor jullie productie. Alles wat je hebt geleerd uit voorgaande jaren mag je inzetten om dit stuk te maken. Elke week krijg je begeleiding om nog meer inzicht te krijgen in de keuzes die gemaakt zijn. Je gaat het hele theatraal proces nog meer doorgronden. We maken en zetten vast, zo ontstaat er een productie die we presenteren voor het publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Theatermakers 1 – Ontdek jouw maakskills.

Jij ontwikkelt jouw theatermakersskills verder. Je wordt uitgedaagd om dieper op alle materie in te gaan. Je gaat aan de slag met een eigen concept. In de eerste fase van dit jaar ga je aan de slag om een eigen scene te maken en ben jij de maker en regisseur. In fase 2 werk je gezamenlijk aan een productie. Je leert alles toe te passen dat je in de voorgaande jaren hebt ontwikkeld. Je leert dat vormgeving, techniek, licht en geluid ook een grote rol spelen in de voorstelling. Alles heeft betekenis.

Rooster & kosten
Inschrijven

Theatermakers 2 – Maak jouw eigen stuk.

Jij ontwikkelt jouw theatermakersskills verder. Je wordt uitgedaagd om dieper op alle materie in te gaan. Je gaat aan de slag met een eigen concept. In de eerste fase van dit jaar ga je aan de slag met het maken van een 5 minutenregie. In fase 2 werk je gezamenlijk aan een productie. Je leert alles toe te passen dat je in de voorgaande jaren hebt ontwikkeld. Je leert dat vormgeving, techniek, licht en geluid ook een grote rol spelen in de voorstelling. Alles heeft betekenis.

Rooster & kosten
Inschrijven

BO!NK Theaterproducties

Deze groep maakt per seizoen een grote productie, geen lessen meer maar echt aan de slag met repetities. We starten het seizoen met audities. Ben je door, dan doe je mee met deze groep gedreven theatermakers. Binnenkort maken we de productie hier bekend en kun jij je aanmelden. De repetities vinden plaats op de woensdagavond van 18:30-20:00

De Avondploeg – Theaterproducties door volwassenen.

Deze theatergroep is ontstaan uit verschillende seizoenen van cursussen. Met deze groep maken we elk jaar een theaterproductie. We maken toegankelijke stukken met een maatschappelijk thema. We starten in de eerste fase met onderzoeken. Daarna gaan we op de vloer dit verder uitwikkelen. Je ontwikkelt je eigen personage door deze op te bouwen, zowel het fysieke als het mentale. Als we een concept hebben, gaan we dit verder uitwerken met elkaar tot een compleet stuk. Aan het einde van de 30 weken hebben we een compleet gerepeteerde theatervoorstelling die we gaan tonen in het theater voor publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Muziektheater JO!N – Muziektheater door volwassenen.

Dit muziektheatergezelschap is ontstaan vanuit een theaterkoor. Men vond naast het zingen het acteren zó leuk, dat we hebben gekozen om zang en theater te combineren. Elk jaar wordt er gekeken naar wat voor productie we willen maken. Zang en spel sluiten naadloos op elkaar aan. Meerstemmig zingen en plezier staan hoog in het vaandel. Met een zangcoach leer je hoe leuk het is om te zingen. Met een spelcoach onderzoek je wat je allemaal kunt bereiken door verbeeldingskracht. Samen met iedereen werken we naar een eindproduct toe, dat we in het theater gaan opvoeren.

Rooster & kosten

Kort en krachtig

4 , 6 of 8 weekse cursussen. Klik op de poster voor meer info.