“Je doet niet zomaar wat: er zit een opbouw in de lessen en bijeenkomsten. Je kunt echt groeien in het maken, spelen en beleven van theater.” (Maartje, 46 jaar.)

Trainingsjaar – Jezelf presenteren & ontdek de maker in jezelf

Houd jij ervan om jouw fantasie op de vrijeloop te laten? Verzin je graag verhalen om ze vervolgens te spelen? Kom dan kennismaken met het maken van theater met jouw leeftijdsgenootjes. Je leert hoe je een personage moet spelen en hoe je samenwerkt om een idee op creatieve wijze te presenteren. Daarnaast leer je het verschil tussen fantasie en werkelijkheid. Samenwerken is één van de punten die jij gaat ontwikkelen en toepassen. Je gaat op onderzoek uit en je leert diverse manieren om spel theatraal te maken door emoties toe te voegen. Hoe jij je tot de ander verhoudt. Ook hoe je reageert als jij een bepaalde rol speelt, hoe je incasseert en reageert. En, vergroot jij je verbeeldingskracht. We werken in deze 25 weken toe naar een voorstelling die je samen mag gaan presenteren aan het publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 1 – Uitstraling en techniek

Dit jaar gaan aan de slag met een script. Je leert dit jaar werken aan rolopbouw en het onderzoeken wat werkt in een scène of wat juist niet. Je krijgt handvatten voor het leren en voorbereiden van het spelen van een compleet bewerkt stuk. Je mag jouw rol helemaal zelf gaan opbouwen en je onderzoekt wat voor type je kunt zijn, en hoe jij je tot een andere personage verhoudt. Je leert theatraal te denken en tevens dit uit te voeren op de vloer. Samenwerken naar een voorstelling die je na 30 weken mag gaan uitvoeren in het theater.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten DEZE GROEP IS VOL.

In dit jaar ga jij samen met de docenten en medemakers op zoek naar een concept. Dit kan door verschillende bronnen, zoals afbeeldingen, muziek en tekst. Iedere maker heeft in deze fase een eigen notitieboek (dummy). Dit is een persoonlijk inspiratiedocument en helpt jou om de wereld als inspiratiebron te zien. Alles gaat verzameld worden in jouw dummy. Je wordt aangespoord om ideeën, vragen en reflecties te verzamelen. Je maakt kennis met het filosoferen over de thematiek en schrijven van monologen en gedichten. Dan gaan we aan de slag met personage- en verhaalopbouw. Alles werken we uit tot een montagevoorstelling voor het publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl       DEZE GROEP IS VOL

Tijdens dit jaar ga jij je meer verdiepen in het makersschap. Leer je om jezelf aan te sturen: jezelf en anders durven te zijn, je gaat je eigen ideeën plus stijl verder uitwerken, verkennen en eigenaarschap ontwikkelen. We bedenken met elkaar een concept, net als in Opleidingsjaar 2, maar nu gaan we leren om in het moment te spelen door middel van improvisatie. Tijdens het improviseren ontdekken we wat bruikbaar is voor de voorstelling. Je leert om flexibel te zijn in je spel, dat faalplezier echt leuk is. Jezelf verrassen tijdens een scène. Aan het einde van dit jaar hebben we een voorstelling gemaakt die door ieders inbreng tot stand is gekomen.

Rooster & kosten
Inschrijven

Opleidingsjaar 4 – Eigen stukken maken! LET OP: NOG MAAR TWEE PLEKKEN!

Gezamenlijk ga je aan de slag met het maken van een nieuwe voorstelling. We halen inspiratie uit muziek, boeken, films en op straat. Daaruit ontstaat input voor jullie productie. Alles wat je hebt geleerd uit voorgaande jaren mag je inzetten om dit stuk te maken. Elke week krijg je begeleiding om nog meer inzicht te krijgen in de keuzes die gemaakt zijn. Je gaat het hele theatraal proces nog meer doorgronden. We maken en zetten vast, zo ontstaat er een productie die we presenteren voor het publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Theatermakers – Theatermaker in de praktijk  LET OP: NOG MAAR 2 PLEKKEN!

Jij ontwikkelt jouw theatermakersskills verder. Je wordt uitgedaagd om dieper op alle materie in te gaan. Je gaat aan de slag met een eigen concept. In de eerste fase van dit jaar ga je aan de slag met je eigen 5-minutenregie. Samen met twee anderen speel je in twee korte voorstellingen en in één ben jij de maker en regisseur. In fase 2 werk je gezamenlijk aan een productie. Je leert alles toe te passen dat je in de voorgaande jaren hebt ontwikkeld. Je leert dat vormgeving, techniek, licht en geluid ook een grote rol spelen in de voorstelling. Alles heeft betekenis.

Rooster & kosten
Inschrijven

Het Theatercollectief – Schitteren op podia! LET OP: NOG MAAR 3 PLEKKEN!

Als je de theatermakers hebt afgerond, stroom je automatisch door naar het Theatercollectief. Met deze vaste groep bestaande uit gedreven makers, ga je aan de slag met eigen stukken. Dit kunnen eenakters zijn, festivalstukken en locatietheater. Je gaat in dit jaar veel spelen en in opdracht werken. Spelen voor een ander publiek dan je familie is één van de kenmerken voor het Theatercollectief. Maak je voor het eerst kennis met de BO!NK Theaterschool en behoor je tot deze leeftijd, dan mag je auditie komen doen. Bij een wederzijdse klik, mag jij je toevoegen bij het Collectief.

Rooster & kosten
Inschrijven

De Avondploeg – Theaterproducties door volwassenen DEZE GROEP ZIT VOL

Deze theatergroep is ontstaan uit verschillende seizoenen van cursussen. Met deze groep maken we elk jaar een theaterproductie. We maken toegankelijke stukken met een maatschappelijk thema. We starten in de eerste fase met onderzoeken. Daarna gaan we op de vloer dit verder uitwikkelen. Je ontwikkelt je eigen personage door deze op te bouwen, zowel het fysieke als het mentale. Als we een concept hebben, gaan we dit verder uitwerken met elkaar tot een compleet stuk. Aan het einde van de 30 weken hebben we een compleet gerepeteerde theatervoorstelling die we gaan tonen in het theater voor publiek.

Rooster & kosten
Inschrijven

Muziektheater JO!N – Muziektheater door volwassenen DEZE GROEP ZIT VOL!

Dit muziektheatergezelschap is ontstaan vanuit een theaterkoor. Men vond naast het zingen het acteren zó leuk, dat we hebben gekozen om zang en theater te combineren. Elk jaar wordt er gekeken naar wat voor productie we willen maken. Zang en spel sluiten naadloos op elkaar aan. Meerstemmig zingen en plezier staan hoog in het vaandel. Met een zangcoach leer je hoe leuk het is om te zingen. Met een spelcoach onderzoek je wat je allemaal kunt bereiken door verbeeldingskracht. Samen met iedereen werken we naar een eindproduct toe, dat we in het theater gaan opvoeren.

Rooster & kosten
Inschrijven