Cultuur maak je samen! Eens?
COVID-19 zorgde voor een stroom aan online programma’s vanuit de cultuursector. Ook wij zijn driftig op zoek geweest naar manieren om het aanbod door te laten gaan. Er zijn alternatieve programma’s bedacht om de makers uit te dagen en betrokken te houden met elkaar en de theaterschool. Door de creatieve geesten van de docenten (toppers!) was dat niet moeilijk en hebben we een divers online programma aan kunnen bieden van zoom games, theaterchallenges, theaterquizzen en er is zelfs een YouTubesoap, Beeldige tijden, gelanceerd.

Nu dat scholen weer open zijn en we voorzichtig naar buiten toetreden, is het goed om even terug te blikken. Hoeveel tijd heb jij besteed aan spel, creativiteit, cultuur, zang, verbinden en contact maken met jezelf en de ander? Claudia is hier vrij duidelijk over: “Wij zijn niet gemaakt voor online. Wij zijn er juist om mensen bij elkaar te brengen”.

Juist wanneer samenkomen niet meer mogelijk was, hebben wij plannen gemaakt om in de toekomst nog meer te gaan samenkomen!
In deze nieuwsbrief delen wij daarom spannend nieuws.

Cultuur maak je samen? Ja!
“Als we elkaar vaker kunnen ontmoeten, samen leuke dingen kunnen doen & maken en elkaar kunnen inspireren wordt Bunnik nóg leuker” :aldus Els & Eugenie van het Cultuurplatform van Bunnik. Laten wij dat van BO!NK Theater nou ook vinden! Dus na het delen van elkaars dromen, veel zoom overleggen en mailverkeer, gingen we proosten op een nieuwe inspirerende samenwerking.

Het doel van het Cultuurplatform Bunnik is inwoners van de gemeente Bunnik en omgeving te verbinden door middel van culturele activiteiten. BO!NK Theater wordt hierin samenwerkingspartner met het Cultuurplatform en legt uiteraard een focus op theatrale activiteiten. Gezamenlijk willen wij vaker culturele activiteiten organiseren waar we elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen lachen, leren, luisteren en creëren.

En dit gaat allemaal plaatsvinden in Cultuurschuur Bunnik – the place to be- vanaf zaterdag 29 augustus 2020.

Cultuur maak je samen in Cultuurschuur Bunnik!
Sinds 2017 hebben wij jullie altijd hartelijk mogen verwelkomen in het Schalkwijkpaviljoen van KV Midlandia. Over alle verschillende lesgroepen zagen wij de mooiste scènes langskomen. Tranen van geluk, een bulderende schaterlach, knuffels vol emotionele ontlading en alle mogelijke emoties passeerden de revue. Ja, soms was het wel érg knus. En als een lesjaar een mooi zangstuk wilde laten horen, was het belangrijk om de akoestisch meest gunstige positie in de zaal te vinden. Daarom werd het voor ons tijd om een (les)ruimte te vinden waarin wij nog meer kunnen presenteren en nog beter onze talenten de ruimte kunnen geven.

Vol trots maken we bekend dat we samen met het Cultuurplatform Bunnik een ruimte hebben gevonden waar dit vanaf september allemaal kan plaatsvinden. Wat allemaal? Beeldend, dans, taal, theater, muziek, zang, voorstellingen… en meer! Dit allemaal op één locatie: Cultuurschuur Bunnik. Cultuurschuur biedt een plek aan mensen uit de omgeving en de omliggende dorpen, om elkaar veilig te ontmoeten. Samenkomen, met elkaar verbinden en je kunnen ontwikkelen. Samen creëren en beleven verbindt alle leeftijden. Want “cultuur maak je samen” vindt het Cultuurplatform en wij ook van BO!NK Theater.

Cultuurschuur Bunnik is de voormalige galerie van kunstenaar Luigi Amati en ligt aan de Parallelweg 1C in Bunnik. Deze plek tussen Bunnik en Odijk is voor iedereen goed met de fiets te bereiken.

Wil je alvast even gluren?

De locatie is te bereiken:
1. via de oversteekplaats met stoplichten bij het kruispunt Schoudermantel / N229 / afrit A12, hier zie je via de parallelweg het witte woonhuis al snel aan je linkerhand liggen.

2. via de loop- & fietsbrug over de A12 vanaf het NS-station / Groeneweg kom je op de parallelweg. Deze volg je linksom richting Odijk. Na een paar honderd meter zie je aan je rechterhand na het passeren van Buitengoed de Boomgaard en het oppikpunt van Directplant het witte woonhuis.

De opening is 29 augustus!